top of page
DSCN8354.JPG

Kamer 1: De Pelgrim

‘De Pelgrim’ staat in het teken van Hasselt als bedevaartsoord. Al sinds ca. 1200 herbergt de stad een plaats waar volgens legende een wonder is geschiedt. Deze plek wordt sindsdien de Heilige Stede genoemd. Van heinde en verre kwamen pelgrims om het wonder te aanbidden en zo de beroemde Hasseltse aflaat te verkrijgen. Door middel van de inrichting en attributen geven wij een knipoog aan het middeleeuwse verleden. Een beeld, een wandelstaf een Jacobsschelp, noem maar op. Wilt u meer weten over de pelgrimage naar de Heilige Stede klik dan hier.

Wat maakt De Pelgrim zo bijzonder?

Uitzicht op winkelstraat

Tweepersoonsbed met zacht boxspring matras

Eigen douche en toilet

Overige faciliteiten De Pelgrim

 • Zitje en tafel

 • Koffie en thee faciliteiten

 • Tv 

 • Haardroger

 • Wifi

 • De kamer is voorzien van een 2-persoons boxspring (160x210 cm) met hyperallergeen beddengoed. 

Prijs per nacht voor 'Kamer 1 De Pelgrim': €135,- inclusief ontbijt voor 2 personen. De prijs per nacht voor 1 persoon inclusief ontbijt is € 125,-
Bij een reservering voor meer dan 1 nacht wordt een korting van €10,- op het totaalbedrag toegepast. 

Overnachten bij Gasthuis In de Heilige Stede?

Kamer 2: De Hanze

‘De Hanze’ staat in het teken van Hasselt als Hanzestad. Dit verbond van machtige steden gaf in de middeleeuwen een boost aan de handel de cultuur in de regio. Nog altijd komen de steden bij elkaar voor handelsontwikkeling en culturele uitwisseling. Kenmerkend symbool is de kogge. Dit robuuste handelsschip met groot laadruim was een revolutie. In de kamer tref je verschillende objecten die refereren aan het nautische verleden van Hasselt zoals een globe, sextant, scheepstouw en katrol. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Hasselt en de Hanze klik dan hier.

Wat maakt De Hanze zo bijzonder?

Uitzicht op winkelstraat

Tweepersoonsbed met zacht boxspring matras

Eigen douche en toilet

Overige faciliteiten De Hanze

 • Zitje en tafel

 • Koffie en thee faciliteiten

 • Tv (op aanvraag)

 • Haardroger

 • Wifi

 • De kamer is voorzien van een 2-persoons boxspring (160x200 cm) met hyperallergeen beddengoed. 

Prijs per nacht voor 'Kamer 2 De Hanze': €105,- inclusief ontbijt voor 2 personen. De prijs per nacht voor 1 persoon inclusief ontbijt is € 95,-Bij een reservering voor meer dan 1 nacht wordt een korting van €10,- op het totaalbedrag toegepast. 

 

Overnachten bij Gasthuis In de Heilige Stede?

De woon- en ontbijtkamer

Een gasthuis is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Naast een heerlijke slaapkamer kunt u gebruik maken van onze woon,- en ontbijtkamer.

 

Centraal aan de muur hangt de beschermheilige van Hasselt: Sint Stefanus. Onder diens toeziend oog kunt lekker onderuit hangen op de bank, werken aan de tafel, iets lezen, een praatje maken met andere gasten en van het ontbijt genieten.

 

Mocht u een spelletje willen doen, in de kast is genoeg te vinden. En twijfel niet ons naar de verhalen van Hasselt te vragen als u daarin geïnteresseerd bent.

 

Wilt u meer weten over de geschiedenis klik dan hier.

i1.JPG

Over het Gasthuis

Thematisch en sfeervol ingericht

Onze B&B is een echte beleving. Boeken is mogelijk voor 1 of meerdere nachten. We zijn een rustpunt op de wandelroute van het Sint Jacobspad en Sint Christoffel pad.

Duurzaamheid en lokaal

In het kader van duurzaamheid hebben wij het pand voorzien van dubbel glas en zonnepanelen. De bestanddelen van ons ontbijt proberen wij zo veel mogelijk lokale te verwerven. Het afval wordt uiteraard gescheiden afgevoerd.

Ontbijten met brood van Bakkerij Wim Blom

Naast een heerlijk bed bieden wij uiteraard een voedzaam ontbijt. Hiervoor werken wij samen met Bakkerij Blom. Probeer vooral onze zelfgemaakte jam!

Gratis parkeren in de Hanzestad

In een van de oudste bedevaartsplaatsen van Nederland. De grote stad Zwolle is op fietsafstand. Niet voor niets wordt Hasselt de 'Stad van de Smaak' genoemd.

20230626_203442-1.jpg

Wie zijn wij?

Sinds het najaar van 2022 zijn wij, Bernard van der Graaf en Jurjen Bakker, druk bezig geweest onze droom werkelijkheid te maken. Gastvrijheid combineren met het delen van verhalen over de geschiedenis van Hasselt en de regio.

 

Bernard is hier opgegroeid en is na een verblijf van 24 jaar in Zwolle terug gekeerd op het oude nest. Naast werkzaamheden voor de B&B is hij docent handvaardigheid bij Zone.college in Zwolle.

 

Jurjen is museoloog en veiligheidskundige maar zet zich nu in voor het Gasthuis. Ondanks het feit dat hij import is voelt hij zich al helemaal thuis in Hasselt… wat op zich niet raar is want het lijkt wel een openluchtmuseum.

bottom of page