top of page

Wat te doen in de omgeving

In Hasselt en omgeving is voldoende te beleven. Om het u gemakkelijk te maken staan hieronder een aantal links naar websites die meer informatie geven over de omgeving. U bent een muisklik verwijderd van alle informatie die deze streek zo uniek maakt.

WANDELEN EN NATUUR

Fritillaria-meleagris-blomst.JPG

Al eeuwen ligt Hasselt aan de bedevaarsroute naar Santiago de Compostella . In de omgeving zijn dan ook verschillende wandelingen te vinden die naar de bedevaart verwijzen. Pelgrims kunnen tijdens hun reis genieten van de unieke natuur in de omgeving. Nationaal bekend, en in Hasselt te vinden, zijn de Kievitsbloemen. Liever vogels? De Wieden en Weerribben zijn vlakbij.

CULTUUR

In Hasselt en omgeving is voldoende te beleven. Zo liggen In de regio de Hanzesteden Zwolle, Kampen, Hattum en Elburg. Zwolle staat vanwege zijn uitstekende restaurants (waaronder De Librije***) bekend als de ‘Stad van de Smaak’. In de qua grootte 20ste stad van Nederland is altijd wat te beleven. Vergeet vooral niet Museum de Fundatie te bezoeken. Bezoek onderstaande website’s voor meer informatie.

CULTUUR

Evenementen in Hasselt

Hassailt vindt elke 5 jaar plaats in de mooie Hanzestad Hasselt in Overijssel. Tientallen oude vrachtschepen liggen dan in de grachten en er is een markt. Zie verder het programma op de site van Hassailt. 

HASSAILT | 27 - 28 - 29 - 30 juli 2023 | Hasselt Overijssel

2023 is door een aantal Hanzesteden uitgeroepen tot Hanzejaar. In de zomer laten ze zich van hun beste kant zien.

Hanzejaar2023 - Visit Hanzesteden

EVENEMENTEN

Grachten_van_Zwolle_1478725172.jpg

Grote stad Zwolle op fietsafstand. Niet voor niets wordt Zwolle de ‘Stad van de Smaak’ genoemd.

VLAKBIJ ZWOLLE

bottom of page